Höstens idrottsresa

Årets mål var från början Tierps Motorstadion, IFK Mariehamn, Eckerö Sportcentrum, Gävle nya fotbollsstadion och hockeymatchen Brynäs-Malmö. Tierp fick ändras till Lövsta Bruk på grund av kommunens miljöbesiktning av arenan denna dag.

25 medlemmar hade anmält sig, nytt rekord med tre personer. Vi tog plats i en av Mohlins bussar kl 08:00 på Kattvikskajen i Hudik med Kennet Svedén vid ratten. Efter upphämtning av deltagare i Söderhamn styrde vi kosan söderut till Furuvik för fikastopp vid havet. Leif delade ut lite sysselsättningsuppgifter att förgylla restiden med.
Kl 12:15 nådde vi Lövsta Bruk där vi blev guidade runt av Josephina. Hon berättade om järnbrukets historia från 1596 och släkten de Geer som övertog bruket 1643 och utvecklade det till Sveriges största i slutet av 1600-talet. 1719 brändes det av ryssarna. Nuvarande byggnader uppfördes under 1720-talet. Josephina avslutade i köket med acapellasång, som möttes av stormande applåder och gåvoöverlämnande.
Kl 14 nådde vi Grisslehamn för incheckning och avfärd med färjan till Eckerö kl 15:00. Väl ombord väntade ett dignande buffébord. Från Eckerö tog vi raka vägen till Mariehamn och hotell Cikada, där vi inkvarterades i dubbelrum. Per Löfkvist, en gammal ABK-spelare som numera bor på Åland, hälsade oss välkomna och tog oss till IFK Mariehamns fotbollsstadion. Där mötte IFK-ledaren Olle Fonsell upp och berättade engagerat om fotbollslagets utveckling och avancemang till Allfinskan. Under tiden bjöd Per på fika. Efteråt delade Olle ut en bok till samtliga som han skrivit om IFK Mariehamn och vi överlämnade presenter till Olle och Per.
Efter traditionellt kvällssurr slaggade vi in och vaknade lagom till frukost och avfärd till Eckeröhallen kl tio. Där tog hallchef Ove Sundblom emot och visade anläggningen med fullstor konstgräsplan, där bl.a. många svenska lag förlägger träningsläger och matcher.
Åter igen buffébord på färjan som tog oss till fastlandet där Kennet körde oss vidare till Gävle. Där kunde varken Gefle IF eller kommunen visa oss den nya fotbollsarénan utan vi tittade runt själva, innan det var dags för premiärmatchen Brynäs-Malmö i SHL, som slutade 5-2.
Efter matchen körde Tommy Hammarstrand ett gäng trötta idrottsentusiaster åter till Hälsingland och Hudik vid elvatiden.