Ljusdal

Strandvallen i Järvsö invigdes 1 juli 1934 inför en talrik publik. Blivande riksdagsmannen Sven Ekström från Iggesund, i vit dräkt, deltog i längdtävlingen och kom trea.
Erik Wiger började tävla i friidrott för Järvsö 1951 och blev föreningens förste landslagsman 1961. Hinderlöpning blev hans bästa gren och på bilden debuterar han för juniorlandslaget i Rostock. Erik blev sedan både rikstränare och förbundskapten och inte minst ordförande i Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskap.
År 1958, då man var hänvisad till naturisar, spelade Ljusdal en träningsmatch i bandy mot Sandviken på Knapphålstjärn mitt upp i Hälsingeskogen inte långt från Gröntjärn. Vid ett frislag trängdes spelarna i målet och buren började sjunka. Martin ”Lillen” Johansson i LBK med ljus tröja har ännu inte satt sig i säkerhet. Övriga spelare har dock tagit det säkra före det osäkra och uppsökt strandkanten. Bild: Göran Gårder.
Hybo AIK har åren 1978 till 1981 ett stafettlag i skidskytte på elitnivå. Framgångsrikast var Per Andersson som vann SM 20 km och erövrade Hälsingeguldet 1979. Han sköt också till sig en OS-plats i Lake Placid 1980. På bilden Nils-Erik Blomdahl, Kari Korpela och Per Andersson.
Världsstjärnan i diskus Daniel Ståhl med rötter i Föne besöker Järvsö 2010 18 år gammal. Närmast Daniel står Ingrid Wehmonen Ljusdal sedan Olle Arvidsson legendarisk ledare i Järvsö och längst till höger Daniels storasyster Anneli.