Söderhamn

Askesta fotbollslag 1909. Från vänster: Johan Plantare, Axel Sundell, Henning Nygren, Emil Persson, Olle Hansson, Josef Hansson, Edvin Skoglund, Pedro Eriksson, Uno Härdin, Karl Plantare, Ivar Hansson.
Gamla IP vid Villagatan i Söderhamn invigdes 1902 och där trivdes SIF:arna trots att det var skröpligt. SIF:s första tillhåll var Cirkusplatsen eller Vänningen som den även kallades.
På Lingbo gamla IP som anlades år 1908 för 100 kr gick det en byväg tvärs över plan. Vid en match i Söderalaserien på 1930-talet kom en bonde med sina kor på hemväg från hagen marscherande över planen. Domaren hade inget annat val än att blåsa av spelet så att korna kunde passera.
Tre syskon från skidåkarsläkten Lingvall i Holmsveden. Linnea, Albin och Hjalmar Lingvall vid en tävling i Falun 1919.
1928 års lag i IFK Bergvik var Sveriges märkligaste med fem brödrapar i samma fotbollslag. Det var Carl och Adolf Bergstrand, Einar och Ernst Goude, Helge och Sigfrid Lindberg, Bertil och Georg Persson, Gunnar och Harald Stenberg. Den 11:e spelaren var Birger Lydén.
Marma-Bergviks Brottarklubb 1935 med sin ledare Georg Viklander i mitten.
Lycklig ledartrio efter att Broberg besegrat Västerås med 4-2 i bandyfinalen 1947. Från vänster Ordförande Holger Blomstrand, lagkapten Ingvar Wasberg med pokalen och lagledare Erik Fryklund med standaret.
Thure Lindgren Friska Viljor till vänster tog silver i stora backen 1950 i Lake Placid. Kom direkt till backen i Söderala och blev tvåa även där efter Arne Ström från Söderhamn.
SM på skidor i Söderhamn 1951. Lennart Hyland intervjuar Mora Nisse efter segern på 5-milen.
OS-elden kom till Söderhamn den 6 juli 1952. De båda OS-deltagarna Erik Bylehn och Göran Unger fick hedersuppdraget att bära den Olympiska elden.
Per-Olov ”Perra” Härdin debuterade som 15-åring i Broberg 1952 som bandyallsvenskans yngste spelare.
Efter en tid satsade han på hockey i första hand och blev svensk mästare med Gävle Godtemplarna säsongen 1956/1957 och senare även världsmästare med Tre Kronor vid VM i ishockey 1962 i Colorado.
Bandyfinal 1963 Broberg – Edsbyn 3-1. Dallas Sedvall matchens lirare fick en motorsåg.
Brobergs Skarpskyttar på 1960-talet. S-O Lööf, Leif Wasberg, Curt Sedvall, Anders Erlander och Dallas Sedvall.
Tvillingarna Södergren 1986. Anders Södergren till vänster tävlade sedan i skidlandslaget i 10 år med ett antal OS och VM medaljer som resultat. Anders har dessutom tagit 24 SM-guld i stafett och individuellt.
Suif Bordtennis Svenska Mästare 2010