Idrottscafé med ”filmvisning” i Hudiksvall

20 förväntansfulla, idrottsintresserade herrar hade samlats i Glysis konferensrum för att få uppleva gamla idrottsminnen. Men den nya tekniken satte hinder i vägen, då vår ”maskinist” Erik Wiger inte kom in i programmet.
Vi började med fika med hembakad bulle och kaka till kaffet och efter detta löste Erik det hela på ett magnifikt sätt. Han berättade om Finnkampens historia i stort och kom in på små lustiga episoder. Bland annat hur president Kekkonen lade sig i och ändrade på juryns beslut i ett lopp, där det skulle blivit svenska pluspoäng, men där juryn, två finnar och en svensk, dömde ”finskt”.
Vi tror att alla gick därifrån nöjda och belåtna trots missödet med datorn och beslutade att ha en gratisvisning nästa gång.

HIHS ställer upp och arrangerar filmkvällar.

Passa på att bjuda in era medlemmar, grannar, släkt och vänner till en oförglömlig filmafton.
Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskap, HIHS, har via Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande tillgång till ett stort antal ”nostalgiska” idrottsfilmer.
På menyn finns 397 inslag från olika idrottsevenemang och 183 ”Stopptid” från Sveriges Television.
I samarbete med idrotts-, pensionärs-, hembygdsföreningar, byalag eller enskilda personer erbjuder sig HIHS att, mot en skälig ersättning, förevisa dessa filmer.
HIHS ställer upp med utrustning för visning av filmerna och bjuder på en del skrönor om idrottsprofiler, ledare, eldsjälar m.m.
Arrangören ordnar lokal och marknadsföring samt sköter eventuell försäljning av förtäring.
Vid intresse kontakta:
Erik Wiger 070-7490038 erik@wiger.net
Owe Flodin 070-5690831 flodin.owe@telia.com
Conny Forsell 073-7581667 conny.forsell@outlook.com