Bergvik Bergviks IP

Tillbaka

Bergviks IP
I folkmun även kallad Parken, är en anrik anläggning som rymmer plats för så väl tennis och skidåkning som dans och fotboll.

På idrottsplatsen finner man idag två fullstora gräsplaner, en mindre gräsplan samt en stor grusplan. Där finns även en stor skidstadion, tennisbana, fikaservering, kiosk och en mycket fin danspaviljong.

Publikrekord: 1 410 betalande under DM-final mot Bollnäs 1929.

Egna IFK-profiler, skidåkarna Anders Södergren och Olle Wiklund vasaloppssegrare, och även hans yngre bror Helge, orienterare.
Helge vann SM 1953 då det var en enda
distans att tävla om och SM-kavlen 1949 tillsammans med Gunnar Jonsson
och Carl-Erik Jonsson. Han var bofast i orienteringslandslaget mellan
1947 fram till och med 1962

IFK Bergvik är en anrik förening som sedan dess start 1920 har bedrivit ett flertal olika aktiviteter. I dagsläget bedrivs fotbolls-, skid- och orienteringsverksamhet inom klubben. Under sommaren arrangeras dessutom populära danser och den traditionella Bergviksmarknaden.

Det var under samma tidsepok som den industriella expansionen tog fart i Bergvik med kraftverksbyggen och uppförandet av sulfitfabriken i Vannsätter. IFK Bergvik blev en klubb där alla fick vara med, oavsett arbetsplats. Under åren som följde fanns en stor bredd inom föreningen vad gällde funktionärer, utövare, idrotter och framförallt de idrottsliga framgångarna.

Tidigare föreningar i Bergviks området fanns Bergviks IF och Idrottsföreningen Svalan.