Söderhamn Flygstaden

Tillbaka

Söderhamn

Flygstadens idrottshall byggdes av Försvarsmakten för personal på den då befintliga flygflottiljen. Företagsparken Flygstaden bildades efter att Hälsinge Flygflottilj, F15, avvecklades i slutet av 1990-talet. De driver bl.a idrottshallen och här har flera föreningar sin verksamhet.

.

SMK Söderhamn bildades 1956 vid ett möte på Torstensson konditori. SMK är en bred klubb med många aktiva förare och funktionärer i motocross, roadracing, skoter, folkrace, rallycross, rally, racing och radiostyrd bilsport och dragracing.
Klubbens ambition är att skapa ett eldorado för motorsport på Flygstaden-området, där alla motorsportgrenar kan samlas – allt från skoter till motorcykel och bil – på ett och samma ställe håller som bäst på att förverkligas.
Föreningen fyllde 50 år 2014. Söderhamns Bågskyttar har inte sökt någon arrangemang varken 2013, 2014 eller 2015. Däremot kanske det blir någon mindre klubbtävling. Tidigare har föreningen arrangerat tävlingar i Tennishallen på Hällåsen.
Söderhamn. Frisbeeklubb.
Frisbeebanan finns på natursköna Flygstaden och är en varierad 18-hålsbana med olika svårighetsgrad och passar både för nybörjare och mer erfarna spelare.
Söderhamns kampsport.
Håller till i Flygstaden, byggnad 63. Swedish Hung Kuen Association. Träning i Hung Gar, Tai Chi och Sing Si.
Innebandy.
Gluggens IF, bildades 1989. Söderhamns innebandyförening, bildades 1985. Dessa två innebandyföreningar nyttjar Flygstadens Idrottshall.