Söderhamn Idrottsparken

Tillbaka

Söderhamn

Söderhamns IF flyttade från Gamla IP till Idrottsparken 1933. På Idrottsparken spelades det fotboll ända fram till 1986. Då hade Söderhamns IF bytt namn till Söderhamns FF och flyttat upp till Hällåsen. Men ungdomslagen fortsatte att spelade på den intilliggande Strandvallen en bra bit in på 90 talet. Publikrekordet på Söderhamns IP för fotbollen, är hela 4976 åskådare för att se matchen Sverige U och Norge U 1956. Söderhamns IF hade som mest 3244 intresserade vid matchen mot IFK Holmsund i div. 2 1962. (Div.2 på den tiden var serien under Allsvenskan)

Friidrottsanläggning fanns runt fotbollsplanen. Tävlingar anordnades på Idrottsparken med storheter som ex. Ricky Bruch, diskus och Christer Garpenborg, sprintdistans och sist men inte minst Peter Borglund, Spjut (Egen produkt Söderhamn) och publikrekordet för idrottsparken på en av Söderhamnsgalorna är hela 5400 åskådare. Den 3 augusti 1999 flyttade friidrottsverksamheten upp till Hällåsen 

Även Ishockey spelades på Idrottsparken, första platsen där det spelades ishockey var på fotbollsplanen framför huvudläktaren. Invigningsmatchen spelades mot AIK och året var 1957. 1960 flyttades ishockeyplanen ner till tennisbanorna och där fanns 2 planer, 1963 flyttades ishockeybanan till grusplan innan Idrottsparkens entré. I dagsläget ligger Söderhamns värmeverk på den platsen. Sedermera blev det flytt av Ishockeyplanen upp till Hällåsen 1972.